اتفاق نظر علمای شیعه و سنی بر دستهای پنهان استکبار در فتنه داعش
اتفاق نظر علمای شیعه و سنی بر دستهای پنهان استکبار در فتنه داعش
کنگره جهانی جریانهای تکفیری و افراطی از دیدگاه اسلام صبح یکشنبه با حضور علمایی از ۸۳ کشور جهان در موسسه امام کاظم(ع) آغاز شد. این کنگره طی روزهای دوم و سوم آذرماه در شهر قم برگزار شد. ۴۰ درصد شرکتکنندگان این کنگره را شیعیان و ۶۰ درصد از شرکتکنندگان را برادران اهل تسنن تشکیل میدادند.
رئیس ستاد اجرایی کنگره با اشاره به اینکه علمایی از ۸۳ کشور جهان در این کنگره حضور خواهند داشت، بیان کرد: مفتیان و مراجع کشورهای مختلف اعم از شیعه، اهل سنت و سایر فرق با هدف مقابله با تکفیر در این همایش شرکت میکنند.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به اینکه به اعتقاد تمام علما، جریانهای تکفیری جزء اسلام نبوده و قرائتی انحرافی از مسلمانان هستند، بیان کرد: با حضور علمای اسلام در قم، چهار کمیسیون علمی، دریافت یکهزار مقاله و ۷۰۰ مقاله کامل ارائه شده است برخی از این مقالات با موضوع تخریب آثار و ابنیه اسلامی و یا کتاب ارائه نظرات متکلمین علیه جریانهای تکفیری است که در همایش رونمایی میشود و در کل ۳۵ عنوان کتاب، محصول علمی این کنگره است.
معاون بینالملل کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: در ابتدا بنا بود این کنگره به صورت بینالمللی برگزار شود یعنی تنها از هفت تا ۱۰ کشور در این کنگره شرکت کنند، ولی با اظهار علاقه دانشمندان، روشنفکران و مفتیان و علمای برجسته جهان اسلام برای شرکت در چنین همایشی تعداد مدعوین به ۸۴ کشور رسید.
آیتالله مکارمشیرازی مسئول برگزاری کنگره در دیدار با مسوولین اجرایی این کنگره اظهار کرده بود: امروز به دلیل بروز تفکرات تکفیری، شاهد هستیم که مسلمانان در کشورهای مختلف در حال جنگ و خونریزی هستند و امروز یکی از بحرانیترین شرایط تاریخ اسلام در ۱۴۰۰ ساله پدید آمده است. ریشه این تحرکات، جهل، هواپرستی و تحریکات دشمنان اسلام است و در شرایط فعلی، خون مسلمانان، حتی کودکان، به دست کسانی که دم از اسلام میزنند ریخته میشود و آثار اسلامی، خانهها و مراکز بنیادی جامعه اسلامی تخریب میشود و اگر این جنگها امروز خاموش شود، دهها سال طول میکشد تا خرابیهای آن برطرف شود.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه این جریانات موجب تکفیری جلوه دادن ماهیت اسلام در جهان میشود، افزود: آنها به پیشرفت اسلام و مسلمین ضربه زدهاند و این ضربه تنها به عقاید اسلامی نیست بلکه به فروع دین هم ضربه زدهاند، تا حدی که بدترین صورت فحشا را به نام جهاد تبلیغ میکنند.
هدف ما، اجماع علمای اسلام علیه تکفیریها است
آیتالله مکارمشیرازی در بیان علل برگزاری کنگره جریانهای تکفیری ابراز کرد: هدف نخست ما، اجماع علمای اسلام علیه تکفیریها است تا سادهلوحان فریب نخورند. هدف دوم از برگزاری این کنگره، آن است که به دنیا ثابت کنیم تکفیریها مسلمان نیستند و اسلام را عرضه نمیکنند، چراکه اسلام دین محبت و مرحمت است.
ایشان با تاکید بر اینکه دشمنان با هزینه کردن و تجهیز و حمایت از گروههای تکفیری، کنار گود ایستاده و نظارهگر جنگ میان مسلمانان هستند، تصریح کرد: در چنین شرایطی آیا علمای اسلام نباید هشدار بدهند و بیدارگر باشند و جهان اسلام را از خطر تکفیریها باخبر کنند تا آنها عقبنشینی کنند.
آیتالله جعفر سبحانی که دبیر علمی این کنگره بین المللی است، با تاکید بر اینکه تکفیرهای زمان صدر اسلام جاهل بودند و از روی عقیده غلطی که داشتند میجنگیدند، تکفیر امروز را حاصل برنامهریزی و سازماندهی دشمنان اسلام دانست.
تکفیری ها بهترین یار و یاور غربی ها در سرکوب مسلمانان هستند
به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد خلیل از علما و اندیشمندان تونسی در این مراسم گفت: گروه های تکفیری که اخیرا کار خود را شروع کرده اند و حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز فعالیت دارند، چهره ای مخدوش از اسلام ارائه می دهند و به همین دلیل موجب خدشه دار شدن تاریخ اسلام می شوند. خشونت و تجاوزی که گروه های تکفیری از خود نشان می دهند موجب تنفر بسیاری از افراد از دین اسلام می شود و علاوه بر این تولید فیلم ها و تصاویر موهن را هم در پی دارد.
این استاد تونسی با بیان اینکه تکفیری ها بهترین یار و یاور غربی ها در سرکوب مسلمانان هستند گفت: به همین دلیل مستکبران غربی با هدف تضعیف کشورهای اسلامی، از گروههای تکفیری و تروریسیتی حمایت می کنند. نکته حائز اهمیت اینکه تکفیریها هیچ کاری به یهودیان ندارند و دلیل این امر هم روشن است زیرا صهیونیست ها آنها را به وجود آورده اند تا مسلمانان را به جان یکدیگر بیندازند.
خلیل با اشاره به توهین گروه های تکفیری به اساس و بنیان اسلام خاطرنشان کرد: فعالیت های داعش و دیگر تکفیری ها سبب شده است نوک پیکان اعتراضات مسلمانان از رژیم صهیونیستی به دیگر مسائل منحرف شود. تکفیری ها دارای تفکر یهودیت هستند و هر کس را که مخالف عقیده آنها باشد کافر میدانند و به قتل می رسانند چنانکه اینگونه اندیشه ها را در میان یهودیان هم شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی تکفیری ها، مخدوش نشان دادن چهره اسلام است گفت: همه مسلمانان باید برای مقابله صحیح با تکفیریها با یکدیگر متحد شده و بر روی اشتراکات تاکید کنند.
شیخ خلیل افرا امام جمعه کنگان نیز ضمن تشکر از آیات مکارم شیرازی و سبحانی به دلیل برگزاری کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: زمانی که پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه هجرت کردند، میان مهاجرین و انصار برادری ایجاد فرمودند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس تا امروز، دائما تلاش کرده تا وحدت کلمه در میان مسلمانان گسترش یابد؛ در حال حاضر امت اسلامی به اقدامی خطرناک یعنی جریان های تکفیری دچار شده و لازم است همه مسلمانان واقعی، بر اساس اشتراکات به وحدت دست یابند.
امام جمعه کنگان با بیان اینکه هر کس لا اله الا الله بگوید مسلمان است و کسی حق ندارد او را تکفیر کند و کافر بداند خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند تلاش می کنم تا شعار لا اله الا الله را منتشر کنم و نماز و زکات را حاکم کنم. تفتیش عقاید در اسلام صحیح نیست و نمی توان کسی را به واسطه اعتقادی مخالف، کافر دانست و به قتل رساند.
افرا با تاکید بر اینکه تکفیر امری حرام است گفت: این امر جزو برنامه ریزی های غربی ها و دشمنان اسلام به ویژه رژیم صهیونیستی است زیرا آنها همواره تلاش می کنند دشمنی و اختلاف را در میان اهل اسلام ترویج کنند. آنچه در اسلام به آن حکم شده، مسلمان دانستن کسانی است که به ظاهر دین خدا را پذیرفتهاند ولی تکفیریها امروز هر که را با آنها نباشد کافر میدانند و می کشند.
وی با بیان اینکه مسلمانان در پیشگاه الهی برابرند و تنها بر اساس تقوا مورد ارزیابی قرار می گیرند گفت: هر کس دیگران را کافر بداند خودش کافر است.
تندروی ها سبب جنایات گسترده میشود
شیخ علامه بلال سعید شعبان رئیس حرکت التوحید لبنان نیز گفت: به فرموده قرآن، خداوند اگر می خواست همه را در یک امت قرار می داد ولی اراده الهی این بود که مردم از نژادها و گروههای مختلف باشند. عدم فهم صحیح دین یکی از عوامل ایجادکننده جریان تکفیری است و البته دلایل سیاسی هم دخیل هستند ولی در مجموع، تندروی ها سبب جنایات گسترده میشود.
رئیس حرکت التوحید لبنان با بیان اینکه تکفیری ها مسلمان نبوده بلکه گروه های جنایت کار در خدمت استکبار جهانی هستند گفت: اسلام دینی است که سرعت زیادی در گسترش خود داشته و دشمنان هم به منظور جلوگیری از این امر، گروههای تکفیری را پرورش داده و در حقیقت از دین، برای سرکوب دین بهره برده اند.
وی ادامه داد: حل مشکل تندروی و غلو در دنیای اسلام، بستگی به انواع آن دارد؛ برخی تندروی ها دارای ریشه اعتقادی و برخی مذهبی هستند که در هر صورت باید به درستی آنها را شناخت.
سعید شعبان با اشاره به اشتراکاتی که در میان مسلمانان وجود دارد گفت: باید مکاتب وحدت بخشی را در جهان اسلام ایجاد کرد.
رئیس حرکت التوحید لبنان با تاکید بر جلوگیری از گسترش صداهای افراط گرایانه خاطرنشان کرد: شبکه های ماهواره ای و منابر زیادی در خدمت تکفیری ها قرار دارند که لازم است بر سر اصولی به منظور گسترش وحدت در جامعه اسلامی به توافق برسیم و جلوی این صداها را بگیریم. پیروان گمراهی کسانی هستند که بر طبل اختلاف می کوبند و می خواهند مسلمانان همواره با یکدیگر به جنگ بپردازند.
سعید شعبان با بیان اینکه طرح های مختلفی را می توان در این زمینه تدوین کرد گفت: باید گفتمانی بر اساس مشترکات دینی و به دور از هرگونه افراط به منظور گفت وگوی میان مذاهب اسلامی ایجاد کرد.
عثمان محمد جاء نائب رئیس شورای عالی اسلامی گامبیا هم گفت: گروه های تکفیری موجب ایجاد تفرقه میان مسلمانان شده و علاوه بر این، اهل اسلام را می کشند و اموال آنها را به غارت میبرند. کشورهای استکباری از این گروه ها برای از بین بردن مسلمانان استفاده می کنند و جهان اسلام امروز به این حقیقت واقف شده است.
نائب رئیس شورای عالی اسلامی گامبیا با بیان اینکه در کشورهایی مانند نیجریه، عراق و سوریه شاهد اوج گیری فعالیت جریان های تکفیری هستیم خاطرنشان کرد: ضروری است حرکتی اصلاحگرایانه در این زمینه شروع شود که این کنگره گامی در این راستاست. امیدواریم مدارس علمیه و حوزه های دینی بتوانند تفکر مبارزه با تکفیر را منتشر کنند تا جهانی امن و آرام داشته باشیم.
محمد جاء با بیان اینکه "تکفیر در ترازوی شرعی" عنوان مقالهای است که به کنگره جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام ارائه کرده است گفت: در این مقاله سعی کرده ام راه پیامبر اکرم(ص) را که می خواست بنای مستحکم اسلامی را ایجاد کند تعریف نمایم. مسلمانان به جایی رسیده اند که جایگاه اصلی آنها فراتر از آن است. امکانات طبیعی فراوانی در کشورهای اسلامی جمع شده ولی به دلیل اختلافات فراوانی که در میان مسلمانان وجود دارد تنها به نفع دشمنان بوده است.
سخنران بعدی این کمیسیون ماموستا عابد نقیبی بود که گفت: جهان اسلام امروز دچار تفکر نادرست تکفیری شده است. همه علمای جهان اسلام وظیفه دارند برای برون رفت از این موضوع چاره ای بیندیشند که همان بسترسازی فرهنگی خواهد بود.
این عالم اهل سنت با بیان اینکه علمای دینی باید موضوع تکفیر و اندیشه تکفیری را برای مردم تبیین کنند خاطرنشان کرد: متاسفانه زمانی وارد بحث مداوا می شویم که بیمار در حال سختی است و امروز در مورد تکفیری ها به این مرحله رسیده ایم. در سال ۱۹۹۰ که آوارگان عراقی به ایران وارد شدند، برخی احزاب که اجازه یافتند وارد کردستان ایران شوند، این نوع تفکر را وارد کشور ما هم کردند که امروز هم با این مشکل روبه رو هستیم.
نقیبی تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و رهبری حکیمانه آیت الله العظمی خامنه ای، همه علمای اهل سنت در ایران اسلامی اجازه یافته اند در مناطق و محافل خود، علیه افراطی گری فعالیت کنند و اندیشه آنها را بررسی کنیم.
مولوی غلام نقی امام جمعه تایباد گفت: پدیده تکفیر که امروز مسلمانان با آن مواجه شده اند و در حقیقت بلای جان جهان اسلام شده، یکی از اتفاقات بسیار محیرالعقول به شمار میرود. در گذشته بحث تکفیر وجود داشته و امروز هم به شکلی دیگر ظهور و تجلی یافته است.
امام جمعه تایباد با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در گذشته خودشان به کشورهای اسلامی لشکرکشی میکردند گفت: ولی امروز آنها خود را آسوده کردهاند و در عوض، مسلمانان را به جان یکدیگر می اندازند؛ تکفیری ها را به نام اسلام ساخته اند و به جان دیگران انداخته اند. گروه های تکفیری مسلمان نیستند زیرا هیچ مسلمانی هم کیش خود را کافر نمیخواند و به نام اسلام و زیر پرچم لا اله الا الله سر مسلمانان را نمی برند.
غلام نقی با اشاره به این حقیقت که استکبار جهانی در پشت پرده جریان های تکفیری قرار دارند خاطرنشان کرد: هیچ کس نشنیده است که گروه هایی مانند داعش از مسجدالاقصی حمایت کنند در حالیکه رژیم صهیونیستی این مسجد را محاصره کرده و یهودیان آن را لگدمال می کنند ولی تکفیری ها که خود را مسلمان می دانند تا بحال اعتراضی هم به این مساله نکرده اند و حتی به کشتار مسلمانان به دست صهیونیست ها هم بی اعتنا هستند.
امام جمعه تایباد با بیان اینکه تکفیری هایی که ادعای خلافت اسلامی دارند در مساله میانمار هم اعتراضی به کشتار مسلمانان نداشتند گفت: امروز شاهد هستید آمریکا در مناطقی مانند کوبانی و جرف الصخر و به بهانه مبارزه با تروریسیم، اسلحه های خود را برای داعش فرو می ریزد. اوباما با شعار تغییر در سیاستهای آمریکا بر سر کار آمد ولی ضربه سختی به اسلام وارد ساخت، او بود که گروه های تروریستی را پرورش داد و امروز مسلمانان به جان هم افتاده و گروههای تکفیری به کشتار اهل اسلام می پردازند.
داعش و سایر تکفیریها مولود سیاستهای استکبار جهانی محسوب میشوند
یکی از سخنرانان کمیسیون تخصصی، جریانهای تکفیری و پیامدهای سیاسی کنگره ، ماموستا امین راستی، امام جمعه اهل سنت سنندج بود که با اشاره به جنبههای سیاسی اندیشه تکفیری اظهار کرد: در حقیقت میتوان گفت داعش و سایر تکفیریها مولود سیاستهای استکبار جهانی محسوب میشوند. کشورهای غربی از سالیان دور درصدد جدایی افکندن میان قرآن و مسلمانان هستند تا بتوانند در نهایت سیطره خود بر کشورهای اسلامی را قوت بخشند.
امام جمعه سنندج با بیان اینکه کشورهای غربی با مشاهده گسترش روزافزون اسلام در کشورهای خود درصدد راه چاره برآمدند گفت: تشکیل گروههایی مانند القاعده در همین راستا بود و سپس آنها مشاهده کردند تاریخ مصرف بن لادن تمام شده به همین دلیل او را کشتند و سپس گروههای تکفیری را در سوریه به جان ملت مسلمان انداختند و بعد از آن هم داعش را که گروهی فاقد هرگونه اندیشه اسلامی بود ساماندهی کردند و به عراق وارد ساختند.
وی ادامه داد: داعشیها فقط به این دلیل که دیگران مانند آنها فکر نمیکنند خونشان را مباح میدانند در حالیکه نمیتوان برای اثبات قتل یک نفر به یک دلیل ظنی اکتفا کرد. ارائه چهرهای خشن و مخدوش از اسلام ماموریت داعش و سایر تکفیریهاست در حالیکه اسلام قدرت مدیریت جهانی را دارد.
امام جمعه سنندج با بیان اینکه لازم است علمای شیعه و اهل سنت معارف اسلام حقیقی را برای مردم تبیین کنند، افزود: بر اساس فرموده امام رضا (ع) باید معارف ایشان را برای مردم بیان کرد تا گمراه نشوند زیرا رکود از سوی ما سبب تحرک تکفیریها و داعشیها میشود.
حجتالاسلام جعفر العلوی از اساتید حوزه علمیه بحرین هم در این کمیسیون به ارائه مقاله خود پرداخت و گفت: آنچه زمینهساز اندیشه تکفیری و داعش شده، همان تفکر وهابیت است. انگلستان طی ۱۰۰ سال گذشته، دو مشکل عمده برای مسلمانان ایجاد کرده که یکی بهوجود آوردن رژیم صهیونیستی و دیگری شکلدهی به رژیم حاکم بر برخی ممالک عربی است.
این استاد حوزوی با بیان اینکه نفوذ سیاسی و نظامی در خاورمیانه هدف انگلیس از به وجود آوردن رژیم صهیونیستی بوده است، گفت: استعمار پیر همچنین با استفاده از رژیمهای وابسته در منطقه، به نام اسلام سیاستهای خود را پیش میبرد.
وی ادامه داد: خشونتی که در سوریه به واسطه جریانهای تکفیری دیده میشود و همچنین حمله داعش که خودساخته و پرداخته آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه است به عراق از دیگر نقشههای غرب برای ضربه به کشورهای اسلامی است و در این شرایط لازم است مسلمانان به این خطر توجه جدی داشته باشند و راهکاری برای مقابله با آن بیندیشند.
العلوی با بیان اینکه پیروان داعش فاقد هرگونه اندیشهای بوده و مانند انسانهای کر و لال هستند، خاطرنشان کرد: در این بین، علمای اهل سنت مسئولیت سنگینی دارند زیرا نباید اجازه داد داعش همچون اسب تروی دشمنان در داخل کشورهای اسلامی به اهداف غربیها کمک کنند.
دکتر محمد نباتیان از اساتید دانشگاه نیز در مقالهای با عنوان "الگوی حکومت در اندیشه سلفی – تکفیری" به ارائه نظرات خود پرداخت. در مورد سیر تطور اندیشه تکفیری میتوان به سقوط خلافت عثمانی اشاره کرد که آرمان تاسیس خلافت در جهان اهل سنت شکل میگیرد و اندیشه سلفی نیز در تقابل با سکولاریسم قوت مییابد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه هرچه جریانهای سکولار در جهان اسلام رادیکالتر شدند تفکرات سلفی نیز همین ویژگی را پیدا میکردند گفت: استراتژی تکفیریها، گسترش عمارتها برای تحقق آرمان خلافت بوده است. سرانجام داعش تفکر ایجاد خلافت جهانی را مطرح کرده که نوعی نقض راهکار سلفیهای پیشین است. نفی مشروعیت حکومتهای دموکراتیک یکی از راهکارهای سلفیها برای تشکیل خلافت است؛ تاکید بر امت و نفی ملت به عنوان یکی از نشانههای جاهلیت و نیز عدم پذیرش و نفی دموکراسی هم جزو ویژگیهای تفکر داعشی بهشمار میروند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه داعشیها، مرزهای عقیدتی را میپذیرند، گفت: آنها عقیده دارند هر جا احکام الهی به زعم خودشان پیاده شود، حکومت اسلامی هم جریان دارد نه اینکه صرفا افرادی مسلمان در آنجا زندگی کنند. داعشیها و تکفیریها، مردم را به سه دسته مسلمانان، غیرمسلمانان و منافقان و مرتدان تقسیم میکنند؛ البته هر گروه از تکفیریها تقسیمبندیهای خاص خودشان را در مورد مسلمانان و غیرمسلمانان دارند.
بهاءالدین نقشبندی از علمای اقلیم کردستان عراق هم سخنران بعدی این کمیسیون بود. وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این کنگره اظهار کرد: امیدواریم این همایش عظیم، موجب انسجام و وحدت بیشتر برای مسلمانان و مشتی محکم بر دهان وهابیون باشد.
نقشبندی با بیان اینکه وهابیت سرچشمه همه تکفیریها به شمار میرود، گفت: محمد بن عبدالوهاب بنیان وهابیت را در قرن ۱۲ هجری گذاشت؛ این فرقه گمراه و انحرافی، به دور از تعالیم والای اسلامی بوده که تاکنون کاری جز تفرقهافکنی و جنایت در کشورهای اسلامی، نتایجی به بار نیاورده است. وهابیها سرزمین وحی را پایگاه خود قرار دادهاند و سخنان اختلافانگیز را بر زبان میرانند.
وی با اشاره به دامنه اختلاف فکری میان محمد بن عبدالوهاب و پدر و برادرش گفت: مردم از سخنان خشک و ساده او ناراحت بودند و نزد علمای بزرگ شکایت میبردند؛ خطرناکترین چیزی که این فرقه ضاله مطرح میکند، متهم ساختن مسلمانان به فکر و شرک آن هم به دلیل توسل آنها به انبیاء و صالحین است. وهابیون تمام شیعیان و اهل سنت غیر خودشان را کافر میدانند؛ محمد بن عبدالوهاب گفته بود همه فرقهها کافرند و هر کس میخواهد مسلمان شود یعنی وهابی شود باید به یگانگی خدا، رسالت پیامبر (ص)، اقرار به شرک در گذشته، مشرک بودن والدین و علمای گذشته که وهابی نشدهاند شهادت دهد.
این عالم اهل سنت با بیان اینکه عقاید وهابیت با تمام مسلمانان اختلاف دارد، گفت: در سراسر جهان میلیونها نفر هستند که در خط مقدم مبارزه با وهابیون بوده و حتی در عربستان هم چنین افرادی وجود دارند. عامل اساسی برای نابودی تفکر تکفیری، اتحاد مسلمانان است ضمن اینکه شبکههای تلویزیونی و رسانههای گروهی نیز باید عقاید وهابیت را برای جوانان تبیین و تشریح کنند و همچنین کتابهایی در رد نظرات آنها به رشته تحریر درآید ضمن اینکه برگزاری کنگرههایی مانند همایش حاضر، تاثیر بهسزایی در مبارزه با تکفیریها دارد.
غربیها با مطالعات گسترده بر روی فرقههای اسلامی سطحینگران را انتخاب و از آنها سوء استفاده کردهاند
عبدالمجید الحوثی عضو لجنه فتوای یمن هم در این کمیسیون سخنانی مطرح کرد. وی گفت: جریان تکفیری را نمیتوان ساخته و پرداخته صد در صد رژیم صهیونیستی دانست زیرا پیش از بهوجود آمدن صهیونیستها وجود داشتهاند.
این عالم دینی با بیان اینکه برخی افراد در طول تاریخ از شرایط سوء استفاده کرده و جریانهای تکفیری را به وجود آوردهاند، اظهار کرد: تکفیر، خطری مهم برای جهان اسلام و مسلمانان محسوب میشود بهطوری که برخی مسلمانان سختترین شرایط را در حال حاضر تجربه میکنند. لازم است بررسی و تحقیق کاملی در مورد جریانهای تکفیری صورت بگیرد؛ ابتدا باید اندیشه آنها را مورد توجه قرار داد و اینکه این گروهها از چه کسانی تاثیر میپذیرند.
الحوثی با اشاره به لزوم مطالعه منابع فکری تکفیریها و یافتن راهکارهایی موثر برای دفع آنها خاطرنشان کرد: برخی از اعضای گروههای تکفیری فاقد علم لازم بوده و دچار سوء فهم شدهاند و دشمنان هم از آنها سوء استفاده میکنند.
سطحینگری یکی از مشکلاتی است که گروههای تکفیری دچار آن هستند؛ غربیها نیز با مطالعات گسترده بر روی فرقههای اسلامی، سطحی نگران را انتخاب و از آنها سوء استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه تکفیریها خطی که جمهوری اسلامی ترسیم کرده یعنی مقاومت را آماج حملات خود قرار دادهاند، گفت: آنها در حقیقت دنیای اسلام را به سمت قتلگاه میبرند. بعضی از تکفیریها فریب خوردهاند و به دلیل اینکه اسلام را از دیدگاههای غربی برداشت کردهاند البته روحانیون مسلمان نیز وظیفه دارند که اسلام ناب را برای جوانان تبیین کنند و این کار بهطور کامل صورت نگرفته که گروهی در دام جریانهای تکفیری میافتند.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.